HD TV İzleme: Ayarlama ekran oranları


HD TV İzleme: Ayarlama ekran oranları
High Definition Television yatırım yaptık. Seni en iyi görüntü kalitesini takip ediyoruz temin edelim.
HD televizyon büyük ekran filmler benzer bir 16:9 ekran oranında, yayınlanır. Bu geleneksel bir 4:3 TV ekranında daha geniş bulunuyor. HD programlama geniş ekran görüntü ve mükemmel görüntü kalitesi hem de sunmak için özel kameralar üzerinde çekildi.
Şu anda, HDTV kanallarda yayın programlama Standard Definition ve High Definition içeriği ikisinin karışımını içerebilir. HD kanallar öncelikle gerçek HD programlama taşırken, standart tanımlı programlama HD kanallar açık örnekleri vardır. Gerçek HD yayınları, bir program izlerken ya da interaktif Ekrandan Rehberi bakarak INFO tuşuna basın. Bulmak için Bunu bir film veya TV dizisi veya özel olsun, tüm HD yayınları için bilgi ekranında HDTV logosunu görürsünüz. Bu bilgiler yayın kuruluşu tarafından rapor edilir.
Siyah çubuklar ekranı doldurmak için kullanılır
Eğer HD olmayan programlama izlemek için HDTV kullanırken, ekranın tarafı aşağı siyah çubuklar görebilirsiniz. Bu programın en boy oranını korumak için yayıncı tarafından dahildir. Bir film 16:9 'dan daha başka bir formatta sunulması durumunda da üst ve altta siyah çubuklar görebilirsiniz.
Sen tüm ekranı doldurmak için görüntüyü germek için Gelişmiş HDPVR ayarlamayı seçebilirsiniz. Sonuç ekranı doldurmak için resmi özgün bir bozulma olacak, ya da bozulmamış resmi terk siyah çubuklar, tercih edebilirsiniz.
Aspect Modunu Kullanma
Kolayca uzaktan kumandadaki ASPECT tuşuna basarak siyah çubuklar kaldırmak ve normal, streç ve zoom modları arasında geçiş yapabilirsiniz. Aktive modu alıcının ön panelinde görüntülenir. Boy oranı değiştirildiğinde görüntünün taraf kaybedebilirsiniz unutmayın.
Normal (ne) bir HD kanal Standard Definition programlama durumunda siyah çubuklar, onlar yayın olduğu boy oranı programlar yayınlanacak
Stretch (str) Standart Definition görüntü resmi bazı distorsiyon ile TV'nizin geniş ekran doldurmak için zorlar.
Yakınlaştırma (hayvanat bahçesi) bazı resim içine büyüterek ekranın üst ve alt kısmında siyah çubuklar ortadan kaldırarak, dikey ve yatay resmi uzatmak olacaktır.
Aspect fonksiyonu HD ve SD kanallar etkiler. Bir HD programında ayarlı iken Stretch veya Zoom modunda alıcı bırakırsanız, resmin bir parçasını kaybedersiniz.
 override ayarlamak için seçenekler menüsünü kullanın
Eğer görüntü ayarlarınızı yönetebilirsiniz başka bir yolu otomatik HDTV tam genişliğine kadar olan bütün 4:3 Standart Definition kanalları germek için geçersiz kılma ayarlanmasıdır. Bu HD kanalları SD programlama yayın oranını değiştirmeyecektir. Bu programları uzatmak istiyorsanız, ASPECT düğmesini kullanın.
seçenekler menüsünden erişin. Menü çubuğundan Ayarlar simgesini kullanın veya OPTIONS düğmesine basın.
4 seçin. Sistem Ayarları.
5 seçin. Video Ayarları.
Çıktı Biçimi altında, emin 1080i işaretli olduğundan emin olun.
TV tipi altında, emin 16x9 işaretli olduğundan emin olun.
4x3 Override altında 480i seçeneğini işaretleyin.
Kaydet Seçin ve ENTER tuşuna basın. Sonra çıkmak ya da ana menüye dönmek için geri dönün.
Bu ayarları ile, standart bir tanım kanala ayarlı zaman alıcı 480i çözünürlükte resim çıktısı verecektir. En TV'ler tamamını otomatik olarak ekrana sığacak şekilde bu formatta sinyallerini uzatmak olacaktır. Eğer bir HD kanal değiştirdiğinizde, alıcı TV germek değil bilir 1080i çözünürlükte resim çıktısı verecektir. SD ve HD kanallar arasındaki değiştirirken kısa bir titreme veya resim kaybı görebilirsiniz - TV yeni bir karar için ayarlar gibi bu normaldir.
4:3 override kapatmak için, menü moduna geri döner ve kapalı seçeneğini belirleyin. Sen onun doğru en boy oranı ile Standard Definition programlama görürsünüz.

0 yorum:

Yorum Gönder